Explorers

Ben je 14 jaar of ouder en opzoek naar uitdaging? Dan is de explorergroep van Scouting Willem-Alexander iets voor jou!

Zelfstandig

Explorers zijn zelfstandig en maken elk halfjaar hun eigen programma. Als je pas Explorer bent zul je vooral aan het meedoen met de activiteiten. Als je al wat gevorderd bent help je mee met maken van het programma. Als ervaren Explorer bent ga je ook zelf (alleen of in een groepje) activiteiten organiseren.
Maar hoe zelfstandig explorers ook zijn, ze worden ondersteund door twee begeleiders die ook het een en ander voorbereiden.

Opkomsten

Elke zaterdagavond begint de opkomst om 19.00 uur. Het is de bedoeling dat er om 21.30 uur wordt afgesloten. Meestal loopt dit uit omdat het erg gezellig is. Het is de bedoeling dat je als Explorer naar elke opkomst komt. Wanneer je een keer niet kunt, dan graag even afmelden door gebruik te maken van dit contactformulier.

De explorers doen veel verschillende dingen tijden de opkomsten, uiteenlopend van een filmavond tot een pionier opkomst. Ze beginnen elke zaterdag met een spel zoals paaltjesvoetbal. Dan volgt de activiteit die op het programma staat en word er wat gegeten en gedronken. Aan het einde wordt de opkomst afgesloten en gaan de Explorers naar huis.

Kampen en overvliegen

Een aantal keer per jaar hebben de explorers een kamp. Deze kampen worden door de Explorers zelf georganiseerd. Het laatste weekend van het seizoen, vlak voor de zomervakantie, is doorgaans een afsluiting van het seizoen met alle speltakken. Deze dag vindt plaats op ons eigen terrein. Tijden deze activiteit vindt doorgaans het overvliegen plaats. De oudste Scouts vliegen dan tijdens een leuke en uitdagende activiteit over naar de Explorers. In de eerste week van de schoolvakantie van regio midden houden we een zomerkamp.

Explorer worden?

Wil je een keertje komen kijken, neem contact op via dit formulier. Je kunt 3 keer gratis kijken, daarna beslis je of je blijft of niet. Meer informatie vind je bij Lid worden.