Welpen

Ben je tussen de 6,5 en 11 jaar en opzoek naar uitdaging? Dan is de welpengroep van Scouting Willem-Alexander iets voor jou!

Jungleboek

De Welpen volgen het Jungleboek. Samen met Mowgli, Shanti, Baloe de beer, Bagheera de zwarte panter en vele andere dieren gaan wij op avontuur in de Jungle. Het Jungleboek loopt als een soort rode draad door het jaar heen, de Welpen zijn er dus lang niet alle opkomsten mee bezig.

Opkomsten

Elke zaterdagochtend is er een welpenopkomst van 9.30 tot 11:30 uur. Het is de bedoeling dat je als welp naar elke opkomst komt. Wanneer je een keer niet kunt, dan graag even afmelden door gebruik te maken van dit contactformulier.

De Welpen doen verschillende dingen tijdens de opkomsten, zoals een speurtocht lopen of een kampvuur maken. Ze beginnen elke zaterdag met een spel dat door de Welp van de dag wordt uitgekozen. Dan volgt de activiteit die op het programma staat en wordt er wat gegeten en gedronken. Aan het einde wordt de opkomst afgesloten en gaan de Welpen naar huis.

Vaardigheidsinsignes

De Welpen kunnen vaardigheidsinsignes ontvangen wanneer zijn een aantal vaardigheden hebben laten zien. Eén of twee keer per jaar wordt er een insigne uitgekozen en worden er een aantal opkomsten besteed aan het trainen van de bijbehorende vaardigheden.

Kampen en overvliegen

Een aantal keer per jaar hebben de welpen een kamp. Het laatste weekend van het seizoen, vlak voor de zomervakantie, is doorgaans een afsluiting van het seizoen met alle speltakken. Deze dag vindt plaats op ons eigen terrein. Tijden deze activiteit vindt doorgaans het overvliegen plaats. De oudste Welpen vliegen dan tijdens een leuke en uitdagende activiteit over naar de Scouts.

Welp worden?

Wil je een keertje komen kijken, neem contact op via dit contactformulier.
Je kunt 3 keer gratis kijken, daarna beslis je of je blijft of niet. Meer informatie vind je bij Lid worden.